Nutriţie

Terapii complementare si alternative, medicina integrativa, psihologie

logo
                        

post

Persoanele care ţin post negru timp de trei zile îşi stimulează sistemul imunitar, susţine un grup de cercetători de la Universitatea din California de Sud.

Un grup de cercetători americani de la Universitatea din California a decoperit că postul negru, care presupune abţinerea de la mâncare şi băutură, ajută la întărirea sistemului imunitar. Astfel, această practică religioasă ar ajuta la creşterea numărului de celule albe din sânge, notează The Telegraph.

Oamenii de ştiinţă sunt de părere că descoperirea lor i-ar putea ajuta pe pacienţii bolnavi de cancer, care au un sistem imunitar scăzut din cauza tratamentului cu citostatice. De asemenea, postul ar putea fi recomandat şi persoanelor în vârstă, care au un sistem imunitar slăbit şi care prezintă un risc crescut de a se îmbolnăvi.

Postul negru stimulează organismul să înlocuiască celulele vechi şi „deteriorate”. „Când te abţii de la mâncare, organismul încearcă să economisească energie, iar pentru a face acest lucru, începe să recicleze celulele sistemului imunitar de care nu mai are nevoie, în special cele afectate de diverse boli”, spune unul dintre autorii studiului Valter Longo, expert în gerontologie şi geriatriede la Universitatea din California de Sud.

Este nevoie de două până la patru zile de post negru o dată la şase luni pentru ca organismul să intre în faza de „supravieţuire”, adică să înceapă să folosească depozitele de grăsime şi să distrugă celulele vechi şi nefolositoare, cu ajutorul celulelor stem.

„Atunci când ai un sistem imunitar distrus de chimioterapie sau de îmbătrânire, aceste cicluri de post pot genera, la propriu, un nou sistem imunitar”, mai spune specialistul. Cercetătorii explorează acum în ce măsură beneficiile postului negru pot fi extinse şi în cazul altor afecţiuni.

Sursa http://www.gandul.info 

 dr1
 
 
 
hofigal
hcomplet
 ....................................................................

psihoterapie homeopatie

 
 certuri
  
 ------------------------------------------------- 
 de ce
 
anxietate 12
 
Ayurveda cabinet
 
 
 
 
 

    

logo

   
  pulbere de iarba
 
 

 

hofigal

  

helminon

SEO