Medicină

Terapii complementare si alternative, medicina integrativa, psihologie

logo
                        

 

mamografie

Aproape 70% dintre femeile care au suferit o dublă mastectomie, după ce-au fost diagnosticate cu cancer la un singur sân, prezintă un risc extrem de scăzut de a dezvolta o tumoare la sânul sănătos, se arată într-un studiu realizat de cercetătorii americani.

"Cel mai probabil, ceea ce le determină pe femei să recurgă la mastectomia profilactică este teama de recidivă a cancerului, dar acest lucru este absurd, deoarece faptul de a extirpa sânul sănătos nu reduce deloc riscul de recidivă a tumorii în sânul afectat de cancer", explică autorul studiului, Sarah Hawley, profesor de medicină internă la Centrul de oncologie al Universităţii din Michigan.

Femeile care au avut în familie cazuri de cancer mamar sau ovarian şi care sunt purtătoare ale mutaţiilor genetice BRCA1 sau BRCA2 ar putea primi recomandarea să extirpe şi sânul sănătos, deoarece riscul de a se îmbolnăvi de cancer este foarte ridicat.

Dar acest grup nu reprezintă decât 10% din totalul femeilor diagnosticate cu cancer la sân. Celelalte femei au un risc extrem de redus de a se îmbolnăvi de cancer la celălalt sân.

"Pentru femeile fără istoric familial de cancer mamar sau fără predispoziţie genetică, probabil nu se recomandă extirparea sânului care nu este bolnav", adaugă Sarah Hawley, al cărei studiu a fost publicat în Journal of the American Medical Assocation (JAMA) Surgery.

Citeste mai mult

 

 dr1
 
 
hofigal
hcomplet
 ....................................................................

 

Ov
 

psihoterapie homeopatie

 
 certuri
  
 ------------------------------------------------- 
 de ce
 
anxietate 12
 
Ayurveda cabinet
 
 
 
 
 

    

logo

   
  pulbere de iarba
 
 

 

hofigal

  

helminon

SEO