Ochi

Terapii complementare si alternative, medicina integrativa, psihologie

logo
                        

Editura For You Sa Ne Imbunatatim Vederea 500x500Majoritatea oamenilor cred că nu se poate face nimic, atunci când vederea se deteriorează. În concepţia generală, pe măsură ce îmbătrânim, simţurile noastre încep să cedeze, iar vederea este prima care slăbeşte.

Oamenii de ştiinţă ne spun că, în conformitate cu statistica, populaţia umană în vârstă de şase ani are o vedere clară şi strălucitoare. Un studiu al miopiei, făcut pe durata ultimei sute de ani, care a fost solicitat de armata Statelor Unite, ne aduce la cunoştinţă că răspândirea problemelor de vedere este, în prezent, în jurul a 60%.

Oftalmologii nu învaţă aproape nimic despre Antrenarea Ochilor, atunci când urmează şcoala de medicină. Totul se concentrează asupra medicamentelor şi chirurgiei. într-adevăr, chirurgia este soluţia preferată pentru multe probleme grave de ochi. Cristalinele sunt remediul cel mai obişnuit, cu recomandarea chirurgiei laser dacă miopia a fost stabilă, timp de cel puţin trei ani. E important să înţelegeţi că purtarea ochelarilor nu vă ajută cu nimic miopia. Când daţi ochelarii jos, aveţi în continuare probleme, nu-i aşa? Ochelarii oferă o rezolvare rapidă pentru o problemă, dar nu se adresează cauzei ascunse ce a determinat problema respectivă.

Chirurgia laser este în prezent foarte populară şi foarte recomandată de mulţi oftalmologi. Încrustarea corneei cu cristaline este un mod irevocabil de a vă deteriora vederea. Totuşi, tot ceea ce face de fapt chirurgia laser este să şteargă câţiva microni din cornee. Orice greşeală vă va urmări tot restul vieţii. Ochii mei sunt ultimul lucru cu care aş lăsa pe oricine să se joace - mai ales din moment ce există moduri naturale de recâştigare a vederii.

Optometriştii sunt licenţiaţi şi pregătiţi să vă măsoare ochii şi să prescrie lentile corectoare. întreaga lor pregătire se învârte în jurul corectării defectelor de vedere şi vânzării de ochelari. E de înţeles, deci, de ce nu sunt atât de entuziaşti cu prvire la alte sugestii, conform cărora aţi putea să vă descurcaţi şi fără ochelari, doar cu ajutorul exerciţiilor simple de Antrenare a Ochilor.

Optometriştii behaviorişti sunt un grup care crede că exerciţiile pot reduce avansarea miopiei. Ei sunt deschişi, în general, ideii de Antrenare a Ochilor şi, în majoritatea cazurilor, vor fi fericiţi să vă prescrie lentile cu o rată de corecţie sub 100%. Dacă mergeţi la optometrist sau oftalmolog şi spuneţi că vreţi să efectuaţi exerciţii de Antrenare a Ochilor, cu scopul de a scăpa de ochelari, vi se va spune probabil, cu mare răbdare, că acest lucru nu este, din păcate, posibil şi că ar trebui să continuaţi să-i păstraţi.
Dintre toţi optometriştii practicanţi din Europa, doar două mii sunt membri ai Asociaţiei Optometrice Behavioriste. Optometriştii funcţionali sau behaviorişti sunt preocupaţi, în principal, cu tratamentul ambliopiei, strabismului şi al problemelor de coordonare oculară. Ei nu cunosc încă metode de tratare a problemelor obişnuite de vedere, precum astigmatismul, miopia şi hipermetropia. Abordarea terapeutică implică, de obicei, un control iniţial al ochiului, în care se determină starea vizuală. Apoi sunt prescrise reţete pentru lentile şi exerciţii pentru ochi. Ulterior, au fost dezvoltate şi introduse programe software pentru Antrenarea Ochilor asistată de către calculator.

Personal am anumite rezerve cu privire la acest tip de abordare, întrucât lucrul pe calculator reprezintă una dintre cauzele miopiei. Folosirea computerului pentru eliminarea problemelor de vedere pare să fie o contradicţie. Optometriştii behaviorişti au adesea un sortiment variat de echipamente pe care le folosesc la măsurători şi la exerciţii. Abordarea mea nu implică niciun echipament mecanic. Nu trebuie să cumpăraţi sau să aveţi nimic, nu există şedinţe scumpe de terapie, pentru care să plătiţi. Ceea ce vi se cere este participarea activă, prin efectuarea exerciţiilor corespunzătoare, după care veţi vedea un progres constant în sensul recâştigării unei vederi clare.

Această carte cuprinde texte şi exerciţii de vedere, pe care le puteţi folosi singuri pentru a vă verifica starea ochilor şi pentru a o îmbunătăţi. Exerciţiile de Antrenare a Ochilor propuse de Leo Angart sunt eficiente pentru:

Miopie – incapacitatea de a vedea la distanţă.
Astigmatism – anomalia curburii corneei
Presbitism – nevoia de ochelari pentru citit
Coordonare – când ochii privesc mai jos sau mai aproape decât obiectul privit
Ambliopie – cunoscută şi ca „ochi leneşi”, o situaţie în care creierul modifică impulsul venit de la un ochi
Strabism – când un ochi sau ambii privesc înspre înăuntru sau înspre în afară.

Modul în care Leo abordează problema Antrenării Ochilor este deosebit. Veţi găsi exerciţii care vă rezolvă, în mare parte sau total, problemele de vedere. El explică modul în care ne putem tonifia muşchii ochilor, cum să eliberăm tensiunea din ochi şi cum să ne recăpătăm energia pentru a avea o vedere normală – şi toate acestea, cu exerciţii foarte simple.

Mai mult

 dr1
 
 
hofigal
hcomplet
 ....................................................................

 

Theta Healing Ovidiu Adrian Grigor
 

psihoterapie homeopatie

 
 certuri
  
 ------------------------------------------------- 
 de ce
 
anxietate 12
 
Ayurveda cabinet
 
 
 
 
 

    

logo

   
  pulbere de iarba
 
 

 

hofigal

  

helminon

SEO