Home

Terapii complementare si alternative, medicina integrativa, psihologie

logo
                        

OmraamOMRAAM MICHAEL AIVANHOV

Partea I

Azi voi vorbi despre nutriţie şi vă voi spune lucruri ce sunt de o maximă importanţă. Foarte puţini, chiar şi cei învăţaţi şi foarte evoluaţi, ştiu aceste lucruri. Pentru început, ar putea să nu pară interesante, dar pe măsură ce ascultaţi şi exersaţi aceste lucruri,veţi vedea că sunt extrem de bogate şi darnice, vă pot schimba întreaga existenţă. Presupuneţi că pentru un motiv sau altul sunteţi lipsit de mâncare câteva zile şi sunteţi prea slab, chiar şi pentru a vă mişca. Puteţi fi erudit , bogat, dar nimic din ceea ce ştiţi sau posedaţi, nu poate egala fructul sau bucata de pâine ce o puneţi în gură; o îmbucătură şi reînviaţi ! O bucăţică e tot ce este necesar pentru a face forţele şi mecanismele întregului vostru sistem să înceapă a funcţiona din nou. Există anumite elemente în alimente care redau sănătatea şi vigoarea , mai eficient decât orice gând, emoţie sau putere a voinţei dar nu vă daţi seama de aceasta, mâncarea are o mică importanţă pentru voi, în afară de mijloc de a vă satisface instinctele şi nu vedeţi că are vreun efect emoţional sau intelectual asupra voastră.Totuşi mâncarea e cea care face posibil să faceţi tot ce faceţi, să vorbiţi, simţiţi, gândiţi.

Iniţiaţii au ştiut întotdeauna importanţa nutriţiei, au descoperit de mult timp că alimentele sunt concepute şi pregătite în laboratoarele divine de deasupra cu infinită înţelepciune şi că ele conţin elemente magice care fac posibil ca omul să aibă revelaţii. Ei mai ştiu că trebuie să creeze anumite condiţii înainte de a beneficia de alimente.

Deşi nutriţia este la originea războaielor şi revoluţiilor,nu se poate spune că lumea o consideră de primă importanţă. Oamenii sunt instinctivi în ce priveşte mâncatul, ca şi animalele, şi nu au noţiunea de beneficiu spiritual ce poate deriva din a mânca într-un anumit mod;de fapt ei nu ştiu să mănânce.

Urmăriţi oamenii, veţi vedea cât de mecanic mănâncă, înghiţind fără să mestece şi lăsând tot felul de idei haotice şi sentimente să se amestece cu procesul de digestie, secreţie şi eliminare a toxinelor. Şi apoi se miră de ce se îmbolnăvesc. E din modul lor de a mânca. În familie, toţi sunt ocupaţi să citească, să privească la TV, să muncească până se aşează la masă şi atunci încep să pălăvrăgească, să se certe. O masă luată în asemenea condiţii te face să nu mai vrei altceva după aceea decât să dormi, eşti aşa de greu că nu mai ai entuziasm pentru nimic. Dacă mănânci cum ar trebui, te simţi în formă, lucid şi gata de lucru după masă.

“Cum ar trebui să se mănânce?”. Vă voi spune ce face un Iniţiat. Mai întâi, ştiind că trebuie să pregătească cele mai bune condiţii posibile pentru a beneficia de elementele pe care Natura le-a creat, începe prin a se reculege rămânând tăcut şi închinându-şi gândurile Creatorului (tăcerea la masă nu e caracteristică mănăstirilor). Iniţiaţii şi înţelepţii întotdeauna au mâncat în tăcere. El mai ştie că prima îmbucătură e cea mai importantă (cel mai important moment al oricărei acţiuni este primul pas) pentru că ea semnalizează eliberarea forţelor care, odată eliberate, nu se opresc, ci continuă până la capăt : dacă începi într-o stare de armonie, orice vei face va fi armonios până la capăt.

Apoi, el mănâncă încet şi mestecă bine, nu doar de dragul digestiei lui, ci pentru că gura este un laborator spiritual care absoarbe energiile eterice subtile înainte de a transmite părţile grosiere spre stomac. Gura este pentru planurile subtile ceea ce stomacul este pentru planul fizic, un instrument foarte perfecţionat cu glande pe şi sub limba care captează particolele eterice, ceea ce explică de ce poţi fi complet refăcut şi bine dispus, când eşti slăbit de foame, de prima îmbucătură înainte ca ea să aibă timp să ajungă în stomac. Gura absoarbe energia şi o trimite la sistemul nervos înainte ca alimentele mai puţin subtile să poată ajunge la stomac.

Să nu vă surprindă să auziţi că elemente eterice pot fi extrase din alimente. Fructul, de exemplu, este alcătuit din materie solidă, lichidă, gazoasă şi eterică; toţi suntem conştienţi de substanţa solidă şi lichidă, dar puţini sunt conştienţi de aroma subtilă care aparţine zonei aerului. Nimeni nu acordă nici cea mai mică atenţie părţii eterice,care are de a face cu culoarea şi mai ales cu viaţa fructului şi care este cea mai importantă parte din toate, pentru că această parte eterică ne hrăneşte corpurile mai subtile.

Deoarece, pe lângă corpul său fizic, omul are şi altele, mai subtile (eteric, astral, mental, cauzal, budic, atmic, care sunt sediile funcţiilor fizice şi spirituale ) el mai bine s-ar întreba cum să le hrănească, decât să le lase să flămânzească. (continuare in numarul viitor)

 

 dr1
 
 
hofigal
hcomplet
 ....................................................................

 

Ov
 

psihoterapie homeopatie

 
 certuri
  
 ------------------------------------------------- 
 de ce
 
anxietate 12
 
Ayurveda cabinet
 
 
 
 
 

    

logo

   
  pulbere de iarba
 
 

 

hofigal

  

helminon

SEO