Editura Universitară

Terapii complementare si alternative, medicina integrativa, psihologie

logo
                        

MemoMed2014Prin aparitia acestei editii, MEMOMED  implineste douazeci de ani de existenta.

In  aceasta perioada, aparent, domeniul medicamentului s-a mentinut in limitele definite in mod oficial de mai multa vreme. Folosesc termenul aparent pentru a evidentia faptul ca toti cei implicati in domeniul medicamentului (autoritati nationale si internationale, medii academice si universitare, cercetatori, medici si farmacisti practicieni, producatori si distribuitori de medicamente etc.) si-au îndeplinit neperturbati indatoririle profesionale, mergand linistiti pe caile consacrate. Acest parcurs a fost...

Citește mai departe...

medicamente-verzi-farmacia-naturiiDin cartea Doamnei doctor biolog Virginia Ciocan, toti romanii care o vor citi, ar trebui sa inteleaga ca majoritatea medicamentelor de sinteza pe care le consuma, chiar la recomandarea medicilor, actioneaza doar punctual si trateaza de cele mai multe ori doar simptomele si nu cauzele bolilor. Terapiile naturiste, mai ales cele cu plante medicinale nu au efecte secundare nocive si stimuleaza mecanismele naturale ale organismului de lupta cu boala, mecanisme ce reprezinta de fapt, imunitatea corpului.

Alergiile sunt afectiuni foarte periculoase datorita carora se poate si muri, daca...

Citește mai departe...

comunicarea-in-consumul-de-droguriCând am decis să scriu această carte am privit-o ca o finalizare a unui proiect personal-teza de doctorat. Am vrut ca în acest fel să împărtăşesc celorlalţi întrebările pe care mi le-am pus şi răspunsurile pe care le-am găsit (până acum) despre tinerii care consumă droguri:

- Despre cine sunt ei: au sau nu profiluri psihologice şi paternuri comportamentale diferite faţă de cei care nu sedroghează ?

-  Despre ce fac ei: cum ajung, în mod practic, să încercedrogurile? şi pentru ce fac asta în mod repetat? Cum relaţionează cu cei din jur (consumatori sau nu)?...

Citește mai departe...

PreparateVegetarieneSiConserveDinCiuperci

Dr. Ing. IOANA TUDOR

S-a nascut in Buturugeni, judetul Giurgiu si este absolventa a Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, Bucuresti, Facultatea de Horticultura (1981) in prezent fiind cercetator stiintific gradul II.

Specialist in tehnologia de cultura a ciupercilor comestibile, medicinale si producerea miceliului, cu o experienta de peste 30 de ani in infiintarea de ciupercarii, a considerat ca toate cunostintele acumulate sa le lase iubitorilor de ciuperci, in lucrarile publicate.

Citeşte mai mult...

 

Citește mai departe...

cum-vorbim-in-public

Sunteti pregatiti sa vorbiti in public sau sa realizati o prezentare de succes ? Daca nu stapaniti arta comunicarii persuasive, aceasta carte, asa cum arata si titlul, va va ajuta sa descoperiti cele mai eficiente metode pentru dezvoltarea abilitatilor necesare unui bun orator. Arta transmiterii mesajului convingator nu trebuie sa fie doar apanajul avocatilor, ci un instrument indispensabil pentru a convinge publicul in fata caruia vorbiti, indiferent daca sunteti student, profesor, politician sau presedinte de condominiu.

Citeşte mai mult...

Citește mai departe...

Previne si invingeAvem in fata o lucrare captivanta, cu o tratare tulburatoare, scrisa pe intelesul tuturor, plina de continut, de invataminte si sfaturi, precum si de modalitati practice referitoare la procurarea si prelucrarea plantelor medicinale pana la faza cand devin produse finite: infuziil, decocturi, siropuri, cidru, sucuri, lichioruri, vin medicinal, pulberi diverse in combinatie cu miere sau galbenus de ou, uleiuri, tincturi, macerate, alifii sau unguente etc. - apte de a preveni si de a vindeca bolile numeroase de care suferim.

Dna. Virginia Ciocan, dr. biolog, cercetator stiintific in domeniu,...

Citește mai departe...

Grupa de sange 0 Sangvinii români ai grupei de sânge O, destul de numeroşi în ţara noastră, ar trebui să elimine sau să reducă din hrana zilnică alimente ce conţin aditivi alimentari (E-uri), alimente din grâu şi alte cereale ce conţin gluten, să consume carne numai de la animale adulte (găină, oaie, vacă ş.a.), să consume mai mult alimente neprocesate termic, cât mai puţine alimente rafinate şi suprarafinate, să reducă băuturile alcoolice tari, cafeaua, băuturile răcoritoare cu cofeină şi să facă multă mişcare pentru arderea caloriilor şi eliminarea stresului

Citeşte...

Citește mai departe...

Virginia CiocanGrupa de sange AVirginia Ciocan

Persoanele cu grupa de sânge A inteligente şi sensibile, îndrăgesc munca şi viaţa în echipă, sunt tolerante şi mai ales înţelegătoare şi cooperante.

Dacă românii, care mai mult de jumătate au grupa de sânge A, ar consuma mai puţină carne sau alimente de origine animală, foarte bogate în grăsimi saturate, sau s-ar limita la consumul lor doar respectând tradiţiile religioase, duminica, de Paşte sau Crăciun, ar fi mai sănătoşi şi nu ar mai deţine locuri fruntaşe la decesele provocate de boli cardiovasculare şi diabet.

Citeşte mai mult

Citește mai departe...

psihoterapianxietatii1Există oameni al căror comportament este guvernat de frică şi ei sunt conştienţi de aceasta, pe când alţii nici nu bagă de seamă faptul că frica le conduce viaţa. Aceştia din urmă pot să călătorească, au succese profesionale, pot vorbi în public, au viaţa de familie corespunzătoare şi totuşi sunt mereu supraîncordaţi şi speriaţi, chiar dacă fricile lor sunt umane (frica de păianjeni, de a urca singuri cu liftul sau de a conduce maşina).

Fensterheim şi Jean Baer (1984) sunt de părere că orice teamă care este atât de puternică încât împiedică persoana...

Citește mai departe...

 dr1
 
 
 
hofigal
hcomplet
 ....................................................................

psihoterapie homeopatie

 
 certuri
  
 ------------------------------------------------- 
 de ce
 
anxietate 12
 
Ayurveda cabinet
 
 
 
 
 

    

logo

   
  pulbere de iarba
 
 

 

hofigal

  

helminon

SEO