Plantele medicinale preparate sub forma de infuzie sau decoct in vin au eficienta mult mai mare decat in apa,  fara sa fie insa confundate cu vinul de masa. Vinul trebuie sa fie de calitate si fara conservanti, daca se poate vin de casa., iar vasele in care se fierbe sa fie emailate sau din Jena. La preparare nu folositi ustensile de metal, iar lichidul obsinut, respective vinurile medicinale pastrati-le in sticle de culoare inchisa, bine astupate , cu dop de pluta si tinute la rece.

Vin de tataneasa

Se pun 4 linguri de radacini uscate si zdrobite marunt in 500 ml de apa rece(nu de la chiuveta) si fierbeti acoperit 8 minute. Se ia vasul de pe foc si se lasa acoperit o ora. Se strecoara prin tifon si lichidul se amesteca cu 400 ml vin alb de casa si 4 linguri de miere de salcam. Se pune in sticle de culoare inchisa, pastrate la rece si se ia cate o lingura de 3-4 pe zi inainte de mancare cu 30 de minute.

 

Se recomanda in bronsite cu expectoratie purulenta, traheobronsita, astm bronsic, pneumonie, tuse cu expectoratie abundenta.

Vin de aloe

Puneti intr-un borcan de sticla de culoare inchisa 200 ml suc de aloe, 250 g miere poliflora si 2 l de vin alb de casa. Amestecati cu o lingura de lemn. Lasati 5 zile totul la macerat si agitati borcanul de doua ori pe zi. Se filtreaza prin tifon si se pune in sticle de culoare inchise tinute la rece, din care luati de 3-4 ori pe zi o lingura inainte de mancare cu 30 de minute in ceai de flori de tei sau cimbrisor. Este indicat in astm, bronsic, gripa, constipatie, nevralgii, nevroze, reumatism, ulcer gastroduodenal. Cei care au hiperaciditate gastrica vor pune miere de salcam in loc de miere poliflora. Acest preparat pe baza de aloe este mult mai eficient celor cu grupa de sange A II.

Vin de  portocale

Intr-un litru de vin alb se pune sucul unei portocale mai mari si 3-4 flori de musetel(sau plicuri), 2-3 cuisoare, 150 g zahar si 50 ml rachiu; se lasa la macerat 8-10 zile.

O alta reteta de obtinere a acestui vin este urmatoarea: se pune o portocala mai mare, taiata, intr-un borcan si se adauga 150 g zahar, 1 baton de scortisoara si 10 cuisoare. Peste acestea se toarna 1 litru de vin alb si 50 ml rachiu si se lasa la macerat o luna de zile, agitand zilnic borcanul. Se filtreaza prin tifon si se pune in sticle mai mici . Se va folosi in maximum trei luni de la obtinere.

Vinul de portocale este indicat in dispepsie, lipsa poftei de mancare, constipatie, tonic general, sange ingrosat. Se consuma cate 50 ml de trei ori pe zi cu 30 de minute inainte de masa.

Vin prune uscate

Se ia cantitatea de 500 g prune uscate, care se spala bine, se pune intr-un borcan, apoi se adauga 1 pliculet de vanilie, 200 g zahar, 1, 5 l vin rosu si 75 ml rachiu.

Se amesteca bine si se lasa la macerat o luna de zile; se filtreaza si se toarna in sticle.

Este indicat in constipatie, retentii de apa, lipsa poftei de mancare, energizant, guta, reumatism.

Vin de vasc

Puneti intr-un borcan  6 linguri de vasc macinat cu rasnita de cafea in 1,5 l de vin de casa si lasati la macerat 8-10 zile. Agitati zilnic borcanul. La sfarsitul perioadei de macarare, strecurati continutul prin tifon si depozitati lichidul in sticle de culoare inchisa. Se pastreaza la rece.

Se consuma de 3 ori pe zi, 1-2 lingurite in 50 ml apa inainte de masa cu 30 minute.

Are rezultate in tuse de diferite cause, dezintoxicant, hipertensiune arteriala, slabirea imunitatii, arterioscleroza.

Vin de patrunjel

Se iau 2 legaturi de patrunjel care se toaca marunt, peste care se pune 1, 5 l vin alb si doua lingurite de otet de vin. Se pune vasul la fiert si se lasa 8-10 minute la foc slab, apoi se adauga 500 g miere cand lichidul este caldut;se amesteca bine, se filtreaza si se toarna in sticle mici, depozitandu-se la rece.

Are efecte in bronsita, stari de astenie, icter, retentii de lichide in organism, boli insotite de febra.

Se consuma cate o lingurita de trei ori pe zi cu jumatate de ora inainte de masa, fara a se depasi doza.

Vin de ienupar

Intr-un litru de vin alb sau rosu de casa se pun 30 de boabe de ienupar si 10 g frunze tocate si se lasa la macerat 8-10 zile, agitand sticla in fiecare zi. Se strecoara prin tifon si se pune in sticla.

Se bea cate un paharel dupa masa de trei ori pe zi, indulcindu-se, daca este nevoie.

Stimuleaza organismul, functiile digestive si urinare, activeaza transpiratia, ajutand la eliminarea toxinelor din organism.

 Ioan Ardelean
Sponsorizate
otrava zilnica
Diete & planuri alimentare

VEZI care e "otrava" pe care o mananci zilnic si…

Zaharul e "o otrava" si ar trebui vindut la fel ca tigarile si alcoolul, spun cercetatorii. Ei mai…
Miraculos pentru 73 de pacienţi. TRATAMENTUL care i-a scăpat complet de dureri
Diete & planuri alimentare

Miraculos pentru 73 de pacienti. TRATAMENTUL care…

În cadrul unui studiu efectuat de Universitatea din Copenhaga, s-a constatat ca atunci cand…
Dieta săracă în sare te poate scăpa de sforăit
Diete & planuri alimentare

Dieta saraca in sare te poate scapa de sforait

Reducerea cantitatii de sare din dieta zilnica te poate scapa de sforait, sustin cercetatorii…

Citeste mai departe

Poveste de învingător. Medicul născut la 7 luni care recuperează bebelușii prematuri
Medicina clasica

Poveste de invingator. Medicul nascut la 7 luni care recupereaza bebelusii prematuri

Venita pe lume cu handicap si cantarind doar 1.600 de grame, doctorita Liliana…
Sănătatea femelior: anexita nu trebuie ignorată!
Medicina clasica

Sanatatea femelior: anexita nu trebuie ignorata!

Netratata sau tratata incorect, poate duce la infertilitate. Incidenta…
Soluţii antisforăit: ce funcţionează cu adevărat şi ce nu
Medicina clasica

Solutii antisforait: ce functioneaza cu adevarat si ce nu

Sforaitul nu mai este considerat de nimeni o problema minora, o neplacere…
Anunţul şocant al unui doctor: „Prefer să am HIV decât diabet”. Specialistul explică de ce
Medicina clasica

Anuntul socant al unui doctor: „Prefer sa am HIV decat diabet”. Specialistul explica de ce

Pentru multi oameni, HIV reprezinta un virus letal, iar prezenta sa in corp…