Stiati ca banalele lipitori ascund mistere care sunt cercetate de mii de ani? Abia in zilele noastre, multumita aparaturii de inalta tehnologie, mica vietate a fost “silita” sa isi deconspire secretele…

Terapia cu lipitori se mai numeste si hirudoterapie. Este o metoda veche de peste 2000 de ani, insemnari despre aceasta tehnica gasindu-se in scrierile vechilor greci si ale egiptenilor.
Aceasta metoda a fost foarte larg utilizata pana in 1950 si in Europa, dupa care, odata cu dezvoltarea sistemului farmaceutic si aparitia a tot mai multor medicamente, treptat, a inceput sa fie uitata. Au fost preferate pastilele, fiind mai usor si mai simplu de administrat. A trebuit sa treaca aproape 50 de ani pentru ca oamenii sa recunoasca faptul ca medicamentele au si o fata ascunsa – efectele secundare. Pe acest fond, hirudoterapia a reinceput sa fie utilizata. Astfel, dupa 1995, au aparut mai multe centre care promoveaza aceasta terapie. Totul a imbracat o forma organizata, iar in luna noiembrie 2001 a avut loc al VIII-lea Congres al hirudoterapeutilor. La acest congres s-a prezentat o lucrare deosebita care a vizat descoperirea mecanismului de actiune a hirudoterapiei si anume ce se intampla atunci cand lipitorile extrag sange din corpul uman.

S-a observant ca, dup ace se aplicau lipitorile, aura corpului uman se reface, atingand parametrii optimi. Cercetatorii si-au spus ca nu se poate ca acest fenomen sa se inatample numai pentru ca lipitorile preluau o anumita cantitate de sange din organismal uman. Continuand studiul, au preluat ecosemnalele emise de lipitori in momentul extractiei, stabilindu-se ca acestea ating o frecventa cuprinsa intre 40-250kHz. Se pare ca in acel moment toate celulele corpului vibreaza la unison, in urma acestui semnal in cellule incepand un process de tetoxifiere, efectele fiind imediate si vizibile, in functie de afectiunea respectiva.
Numele procedurii, respective hirudoterapia, provine de la faptul ca lipitorile introduce in corpul uman o substanta care se numeste hirudina.

Hirudina ajuta in primul rand pentru a normaliza micro-circulatia acolo unde vasele sangvine sunt deficitare. Exista vase mari, vase medii, mici si foarte mici. Prin acestea din urma este foarte important ca circulatia sa se desfasoare fluent, iar hirudina inlesneste acest lucru, diminuand factorul trombolitic.
Probabil, cei mai multi oameni, in copilarie s-au jucat cu lipitori ori cu rame, sau macar le-au vazut de aproape. Daca atunci pareau inoffensive, fiti siguri ca nu s-a schimbat nimic in cee ace le priveste. Dimpotriva.
In cazul cand sangele uman are o cantitate crescuta de toxine, lipitorile sunt cele care se afla in pericol. Uneori, daca toxinele sunt in procent prea ridicat, lipitorile refuza sa extraga sangele.

Din cele 565 de tipuri de lipitori cunoscute in lume, sunt aplicabile numai trei. Lipitorile folosite in terapie sunt crescute in crescatorii special, fiecare avand un certificate care ii atesta calitatile si sunt de unica folosinta. Pentru tratarea unei afectiuni se recomanda cure de 5 pana la 12 sedinte, durata fiecare sedinte variind intre 15-60 de minute.

Terapia cu lipitori se recomanda in problemele circulatorii din zona creierului, in cazul migrenelor, al tensiunii intracraniene, in cazul unor accidente vasculare cerebrale, ale tumorilor benigne sau maligne, ale cheagurilor de sange; in afectiunile ocular; afectiunile ORL – sinuzite, rinite, scaderea acuitatii auditive, otite; hipertensiune, bronsite, pneumonie, spondilite, hernie de disc, spondiloze, afectiuni ginecologice, hemoroizi externi si interni, varice, tromboflebite si diverse plagi.

Sponsorizate

Citeste mai departe

Medicina clasica

In spijinul persoanelor cu dizabilitati din Sectorul 4

7.800 de persoane cu dizabilități din Sectorul 4 își pot reînnoi certificatele…
Poveste de învingător. Medicul născut la 7 luni care recuperează bebelușii prematuri
Medicina clasica

Poveste de invingator. Medicul nascut la 7 luni care recupereaza bebelusii prematuri

Venita pe lume cu handicap si cantarind doar 1.600 de grame, doctorita Liliana…
Sănătatea femelior: anexita nu trebuie ignorată!
Medicina clasica

Sanatatea femelior: anexita nu trebuie ignorata!

Netratata sau tratata incorect, poate duce la infertilitate. Incidenta…
Soluţii antisforăit: ce funcţionează cu adevărat şi ce nu
Medicina clasica

Solutii antisforait: ce functioneaza cu adevarat si ce nu

Sforaitul nu mai este considerat de nimeni o problema minora, o neplacere…