Incep aici o serie de articole despre tehnici si metode de vindecare a bolilor fizice si sufletesti prin ceea ce se denumeste generic "Medicina Energetica -Reiki". Va voi oferi "retete" simple si uneori rapide pentru diverse afectiuni. Ne vom ocupa si de "terapeutizarea" unor situatii din viata noastra si, foarte important, a relatiilor cu cei apropiati noua. Dupa parerea mea, sursa palpabila,perceptibila, decelabila a bolilor Homo Sapiens (si vai, ce multe sunt!) se gaseste in viata emotionala legata de Relatii - relatii de cuplu, sot-sotie, cu copiii, cu parintii, cu iubita/iubitul si, nota bene, cu locul de munca si cu autoritatile (politie, primarie, fisc, procuratura, judecatorie).

Absolut toate bolile, durerile fizice, accidentele, agresiunile verbale si fizice,situatiile penibile reprezinta cauza somatizarii (soma = corp fizic, trup) unor blocaje emotionale, a unor traume, socuri din trecutul nostru pe care nu le-am putut digera, intelege si apoi elimina sub forma de deseu emotional. Acest adevarat stres emotional (care are prostul obicei de a se "cuibari" intr-unul sau altul din organele noastre fizice) poate fi acumulat din aceasta existenta sau/si din alte existente, ale noastre sau ale parintilor nostri (karma proprie si karma de neam).

 Poza 2 Articol 1 Doru Cica

Nu ma satisface deloc ipoteza conform careia "Ce ti-e scris in frunte ti-e pus","Sa-ti duci crucea", "Destinul este imuabil"... Cred mai degraba ca avem un manunchi consistent de linii de destin in stare potentiala (ca si in fizica cuantica), iar noi sarim "ca purecii" de pe o linie de destin pe alta, in functie de parametrii nostri momentani si de energia proprie aflata la dispozitie. Unele linii sunt apropiate si deci asemanatoare, cu mici diferente neesentiale pentru viata.Altele sunt departate si, ca sa "sarim" de pe o linie de destin cu boli, saracie,singuratate, suferinta pe alta linie, cu sanatate si abundenta, este nevoie sa acumulam doua lucruri esentiale: cunoastere si putere.

Cunoasterea ne modifica parametrii energetico-emotionalo-spirituali, facandu-ne astfel compatibili cu noul drum. Nu este insa suficient. Avem nevoie de putere,de energie pentru a face saltul. Este ca si cum am fi o racheta ce necesita mult combustibil pentru a se smulge din ghearele gravitatii terestre si a iesi in spatiu.Ei bine, un om suferind are serioase carente energetice oricum, deci are nevoie de un aflux energetic din exterior (si nu vorbim despre mancare), fie prin introducerea propriului stecher in priza (initieri si autoterapie), fie apeland la un profesionist in ale terapiilor energetice.

Atat pentru astazi. Data viitoare va povestesc despre structura corpului emotional si despre Ipoteza Tao-ista asupra cauzelor durerilor si bolilor noastre.Forta fie cu voi! Namaste.

 

Doru Cica 

http://www.terapiiculumina.ro/

 

Sponsorizate

Citeste mai departe

Poveste de învingător. Medicul născut la 7 luni care recuperează bebelușii prematuri
Medicina clasica

Poveste de invingator. Medicul nascut la 7 luni care recupereaza bebelusii prematuri

Venita pe lume cu handicap si cantarind doar 1.600 de grame, doctorita Liliana…
Sănătatea femelior: anexita nu trebuie ignorată!
Medicina clasica

Sanatatea femelior: anexita nu trebuie ignorata!

Netratata sau tratata incorect, poate duce la infertilitate. Incidenta…
Soluţii antisforăit: ce funcţionează cu adevărat şi ce nu
Medicina clasica

Solutii antisforait: ce functioneaza cu adevarat si ce nu

Sforaitul nu mai este considerat de nimeni o problema minora, o neplacere…
Anunţul şocant al unui doctor: „Prefer să am HIV decât diabet”. Specialistul explică de ce
Medicina clasica

Anuntul socant al unui doctor: „Prefer sa am HIV decat diabet”. Specialistul explica de ce

Pentru multi oameni, HIV reprezinta un virus letal, iar prezenta sa in corp…