Poate ati observat ca,in timpul sezonului rece, pielea este mai uscata, mai imbatranita, are un aspect galbui si nu mai prezinta prospetimea de altadata. Neajunsurile la care este supusa pielea se datoreaza in mare parte  faptului ca in timpul iernii, organismul este lipsit de o alimentatie bogata in vitamine si minerale, fiind expus in permanenta variatiilor de temperatura. De aceea, in acesta perioada, se impune sa acordam o atentie deosebita ingrijirii obrazului.

Pe de alta parte imbatranirea este un fenomen fiziologic inevitabil si ireversibil care are o evolutie lenta si este datorata si unei ingrijiri necorespunzatoare a pielii.Îmbatranirea succede perioadei de crestere a individului, dar in termeni de biologie celulara debuteaza din momentul conceptiei. Procesul de imbatranire a pielii reflecta varsta biologica a persoanei si nu corespunde intotdeauna cu cea cronologica. Îmbatranirea pielii se manifesta prin modificari ale aspectului, mai ales a structurii sale. Pielea senescenta este subtire, palida, uscata, ridata si lipsita de elasticitate. Îngrijirea pielii imbatranite are mai degraba un efect preventive.

Gemoterapia ca ramura a bioterapiei, este o metoda de tratament al carei specific este folosirea extractelor din tesuturi vegetale embrionare proaspete - tesuturi meristematice (muguri, ramuri tinere, scoarta ramurilor tinere, amenti, seminte, radicele, plantule). Administrarea acestor preparate realizeaza si un ”drenaj biologic” prin care se elimina substantele nocive produse in tesuturi sau introduse in organism si astfel se restaureaza echilibrul biologic perturbat al organismului uman.Terapia cu extracte din tesuturi vegetale embrionare nu este noua, nou, este principiul stabilitatii nelimitate a componentelor bioactive prezente in extractul hidroglicerinoalcoolic la concentratii mari si eliberarea si restaurarea activitatii biologice a acestora prin diluare, procedeu ce permite pastrarea in timp a produsului gemoderivat.

Compania  Hofigal utilizeaza o metoda moderna de conditionare sub forma de monodoze prin care se elimina inchiderea si deschiderea flaconului cu produs, care comporta riscul de alterare in contact cu aerul si se creeaza posibilitatea realizarii unor scheme de tratament complexe prin asocierea mai multor gemoderivate, precum si un tratament constant. Exista  o schema recapitulativa de tratament gemoterapic pentru ingrijirea  pielii.Aceste remedii cu actiune dermoprotectoare si de reglare a functiilor pielii exercita activitati farmacodinamice complexe: antiinflamatoare, antiseptice, antibacteriene, antivirale, calmante, antialergice. Concomitent cu dezvoltarea metodelor curative, se acorda din ce in ce mai multa atentie si mijloacelor de profilaxie in cadrul unui program coerent de mentinere a sanatatii.
Amintim  astfel gemoderivatele care sunt mentionate in literatura ca avand actiune directa asupra stoparii imbatranirii pielii, si care sunt recomandate in schemele de tratament fitoterapeutic  realizate de medici cu competenta in apifitoterapie: gemoderivat din muguri de stejar, gemoderivat din muguri de frasin, gemoderivat din mladite de ienupar, gemoderivat din mladite de rozmarin, gemoderivat din mladite de mur, gemoderivat din mladite de zmeur, gemoderivat din mladite de afin, gemoderivat din  muguri de ulm, gemoderivat din muguri de  mesteacan argintiu.
gemoderivat mugur stejar



-Gemoderivatul din muguri de stejar
se recomanda  in special pentru surmenajul fizic si intelectual, depresii, astenie de primavara, alergie, gingivite, stomatite, senescenta precoce.


gemoderivat mugur frasin

-Gemoderivatulul din muguri de frasin
se recomanda  in special pentru guta, obezitate cu retentie hidrica, artroze si artrite, dureri musculare si osteo-articulare, celulita, senescenta.


gemoderivat mladire ienupar


- Gemoderivatul din mladite de ienupar
se recomanda pentru hipercolesterolemie, ateroscleroza, guta, obezitate.


gemoderivat mladire rozmarin- Gemoderivatul din mladite de rozmarin
este un bun drenor hepatobiliar si activator metabolic, tonic general in astenia   de cauze diverse, normalizeaza valorile proteinelor serice, normalizeaza lipoproteinemia si colesterolul total si esterificat. Se recomanda de catre medic in astenia intelectuala si fizica de cauze diverse, in disfunctii endocrine, afectiuni dermatologice, senescenta fiziologica.


gemoderivat mladire mur-zemoderivatul din mladite de mur este antisenescent. Se recomanda de catre medic in osteoporoza, artroza, diabet zaharat tip II, arteroscleroza cu hipertensiune arteriala, angina eritematoasa, candidoza bucala.
gemoderivat mladire zmeru
-Gemoderivatul din mladite de zmeur corecteaza  tulburarile endocrine feminine, echilibreaza  axa hipotalamo-hipofizo-gonadica. Se recomanda de catre medic ca remediu al tulburarilor endocrine feminine, chisturi ovariene, fibrom uterin, sterilitate feminina,  senescenta feminina, tulburari neurovegetative premenstruale, tulburari ale libidoului, arteroscleroza, retentie hidrica, acnee.

-Gemoderivatul din
mladite de afin reduce starile de fragilitate si de alterare a permeabilitatii vasculare, hipoglicemiant,  antiedematos, antiinflamator asupra vaselor sanguine si asupra mucoaselor intestinale. Se recomanda de catre medic pentru gingivite, aftoza bucala, acnee juvenila, cuperoza, modificari cutanate senile.
gemoderivat muguri ulm-Gemoderivatul din muguri de ulm are proprietati dermato-protectoare.Se recomanda de catre medic in afectiuni ale tesutului cutanat, in afectiuni ale mucoaselor, guta.
-Gemoderivatul din muguri de mesteacan argintiu are proprietati antiinflamatoare. Se recomanda de catre medic in inflamatii ale mucoaselor, in carente minerale, rahitism, tulburari de crestere,  reumatism dismetabolic, carii dentare.


Cu putina atentie  si cateva reguli simple, ingrijirea pielii  in anotimpul rece va fi facila si adaptata functie de tipul de ten si mediul ambiant.

 

Director Marketing
S.C.HOFIGAL EXPORT-IMPORT S.A.
Dr. Farm. Chim. Raiciu Anca Daniela

Citeste mai departe

psihoterapie varstnici
Medicina clasica

Batranetea nu este o boala

Batraneatea nu este o boala. Este doar o noua ipostaza a trupului, a mintii, a…
Medicina clasica

„EXCESUL DE GLUCOZĂ” SI RADICALII LIBERI: MECANISME, MITURI SI REALITĂŢI

Este uşor să auzi vorbindu-se despre „glucoză în exces” şi să te gândeşti…
Poveste de învingător. Medicul născut la 7 luni care recuperează bebelușii prematuri
Medicina clasica

Poveste de invingator. Medicul nascut la 7 luni care recupereaza bebelusii prematuri

Venita pe lume cu handicap si cantarind doar 1.600 de grame, doctorita Liliana…
Sănătatea femelior: anexita nu trebuie ignorată!
Medicina clasica

Sanatatea femelior: anexita nu trebuie ignorata!

Netratata sau tratata incorect, poate duce la infertilitate. Incidenta…