Terapia Craniosacrala este o metoda de tratament foarte eficienta, care vine in sprijinul inteligentei proprii a corpului si a capacitatii lui innascute de a se vindeca. Zeci de mii de practicieni din lumea intreaga pot depune marturie despre eficienta acestei terapii, care cunoaste o dezvoltare foarte rapida.

Bazele terapiei craniosacrale se gasesc in osteopatie. In secolul al XIX-lea A.T.Still, cunoscut drept parintele osteopatiei, a creat o noua perspectiva asupra corpului uman, combinand tehnici de vindecare prin asezarea palmelor preluate din culturile lumii, cu principii de inginerie. El a vazut trupul mai degraba ca pe un tot integrat, decat ca pe o colectie de parti separarate, avand convingerea ca trupul se poate vindeca singur atunci cand i se ofera sustinere adecvata. Lui i se atribuie afirmatia:" Principiile mecanice pe care se intemeiaza osteopatia sunt la fel de vechi precum universul".

 

Unul dintre studentii straluciti ai lui Still a fost dr. William Sutherland, care a devenit in mod special interesat de craniu si de influenta lui asupra sistemului nervos. El a efectuat experimente cu o casca de protectie prevazuta cu suruburi pentru a-si aplica o anumita presiune asupra oaselor craniene, observand variate simptome legate de diferite zone de compresie. Astfel, a constatat ca oasele craniene s-au deplasat,  ulterior dezvoltand tehnici pentru a permite miscarii sa se intoarca in oasele craniene blocate.

Sutherland a continuat studiul naturii sistemului cranio-sacral in urmatorii 50 de ani, iar aspectele subtile cu care a lucrat au devenit un fel de cale spirituala pentru el. Si-a numit munca "osteopatie in zona craniana", care s-a dezvoltat apoi in ceea ce este cunoscut acum sub denumirea de osteopatie craniana. Unii dintre studentii sai au fondat Academia de Ostopatie Craniana.

Desi terapia craniosacrala este inspirata de munca lui Still si Sutherland, practica sa este foarte diferita de ceea ce face un osteopat sau un osteopat cranian. In 1975, dr. Upledger s-a alaturat departamentului de cercetari biomecanice de la Universitatea de Stat Michigan, efectuand cercetari amanuntite pentru a demonstra existenta sistemului craniosacral. El a lucrat impreuna cu un medic pentru a masura schimbarile ce aveau loc in pacientii sai in timpul practicii pe care a denumit-o terapie craniosacrala, dezvoltand o metoda de a-i intrui pe practicanti, creand planul de studii predat in zilele noastre la Institutul Upledger.

Un terapeut craniosacral foloseste atingeri blande, pentru a cartografia raspunsurile corporale la stres si ranire - uneori, din cauza unui accident sau a unei boli recente, alteori din cauza unor traume indelungate - si pentru a sustine corpul in a le elimina. Acest lucru usureaza durerea si discomfortul, sustinand vindecare.

cransc„Cu cativa ani in urma, stiam foarte putin despre terapia craniosacrala (TCS). În cateva ocazii am fost abordat de oameni care spuneau ca sunt practicanti TCS si am beneficiat de cateva sedinte. Totusi, adevarul e ca n-am simtit nimic si nu am putut sa observ imbunatatiri semnificative, de niciun fel. În general, simteam o stare de relaxare timp de o ora, ii multumeam persoanei si asta era. Desi nu contestam potentialul de vindecare al TCS, eram oarecum sceptic in ceea ce priveste capacitatea de a misca energia invizibila, prin intermediul simtirii ritmurilor si a atingerii blande. Dupa cum spune refrenul unei melodii de pe Broadway, am incercat si n-am simtit nimic.

Asta, pana am inceput o serie de sedinte surprinzatoare si extraordinare de TCS, cu Kate Mackinnon. Am avut prima sedinta cu ea, in februarie 2010, la putin timp dupa ce fusesem diagnosticat cu leucemie limfocitara cronica. La acea vreme, aveam un nivel energetic scazut si eram oarecum socat de aceasta noua conditie a vietii mele. M-am simtit binecuvantat ca am avut parte de acest terapeut exceptional, care mi-a oferit doua sedinte de TCS zilnic, timp de cateva zile.

Din primul moment al primei sedinte cu Kate, am simtit o sursa de energie circuland prin intregul meu corp, in timp ce ma aflam intins pe masa de masaj. Acea sesiune a fost o experienta transformatoare pentru mine; cand s-a incheiat, stiam ca tocmai se petrecuse ceva uimitor. Ceva ce nu puteam defini avea loc in capul meu si cobora pe coloana vertebrala. Ma simteam energizat din nou, mai usor si intr-o stare de recunostinta fata de Dumnezeu, pentru ca mi-a scos-o in cale pe aceasta femeie minunata, in aceste momente dificile din viata mea.

Am lucrat cu Kate doua sedinte pe zi, timp de patru zile. În doua randuri a lucrat TCS cu mine in timp ce pluteam impreuna in ocean. Am trecut de la scepticism, la incredere deplina in aceasta practica, in calitatea sa de metoda de a oferi energie vindecatoare, in locul altor modalitati mai dure si riscante, specifice modelului medical alopat." - Wayne C. Dyer

 

Kate Mackinnon a lucrat ca fizioterapeut mai bine de 20 de ani, ajutandu-i pe oameni sa creeze o stare de alinare si de sanatate in corpurile lor. Considera ca Terapia Craniosacrala este cheia redobandirii sanatatii pacientilor ei, iar rezultatele acestei forme de tratament sunt rapide si durabile. Pe langa beneficiile ei intrinseci, aceasta forma de terapie creste, de asemenea, eficienta altor tratamente pe care le primesc pacientii..

 

Citeste si DIN INIMA ŞI MÂINILE MELE. CUM SA OBŢINEM SANATATE ŞI ECHILIBRU PRIN TERAPIA CRANIOSACRALA

Sponsorizate

Citeste mai departe

Medicina clasica

In spijinul persoanelor cu dizabilitati din Sectorul 4

7.800 de persoane cu dizabilități din Sectorul 4 își pot reînnoi certificatele…
Poveste de învingător. Medicul născut la 7 luni care recuperează bebelușii prematuri
Medicina clasica

Poveste de invingator. Medicul nascut la 7 luni care recupereaza bebelusii prematuri

Venita pe lume cu handicap si cantarind doar 1.600 de grame, doctorita Liliana…
Sănătatea femelior: anexita nu trebuie ignorată!
Medicina clasica

Sanatatea femelior: anexita nu trebuie ignorata!

Netratata sau tratata incorect, poate duce la infertilitate. Incidenta…
Soluţii antisforăit: ce funcţionează cu adevărat şi ce nu
Medicina clasica

Solutii antisforait: ce functioneaza cu adevarat si ce nu

Sforaitul nu mai este considerat de nimeni o problema minora, o neplacere…