reiki

”Cum pot obtine repede fericirea?”,"Cum pot fi sigur?","Cum pot verifica?"
sunt intrebarile omului modern.

Biologul american Bruce Lipton a demonstrat ca celula umana/ corpul uman nu poate in acelasi timp si creste si face fata stresului/ provocarilor. Cantitatea mare de adrenalina nu ne permite sa evoluam, sa crestem fizic, emotional-mental si spiritual. Astfel, datorita agitatiei mentale si stilului nostru de viata care se desfasoara intre reactiile de “lupta sau fugi”, pierdem multe resurse personale (materiale, energetice, emotionale etc.). In acest context, practicarea unei metode energetice ne ofera resursele necesare pentru mentinerea noastra in echilibru si armonie.
In Univers sunt diverse vibratii, cu diferite frecvente si lungimi de unda, la fel cum si Lumina este compusa din diferite culori. Una dintre vibratiile Universului este Reiki = Iubirea Universala, care a devenit cunoscuta ca o tehnica energetica japoneza, practicata cu scopul de a sustine mentinerea starii de sanatate, de echilibru interior si de fericire.


Corpul nostru nu este un sistem izolat, ci este o structura vie, ca atare se comporta ca un sistem deschis care este influentabil de catre informatiile (gandurile, emotiile, vibratiile) care vin din exteriorul si din interiorul sau. Chiar A.Einstein sustinea ca originea dezechilibrelor este in campul energetic, care este ”guvernator al materiei”.
In stare de oboseala sau stres ridicat supunem corpul la riscuri si luam decizii incorecte. Reiki ajuta sa avem resursele de “energie” necesare pentru multiple activitati din timpul zilei, ne ajuta sa facem fata mai usor unor situatii dificile si previne starea de ardere profesionala prin practica autoenergizarii zilnice.

Reiki este o tehnica sigura si non-invaziva si este o sursa disponibila si infinita, care ne ajuta sa obtinem si sa mentinem starea de armonie si sanatate. Pentru multi este mai confortabil sa ”execute” ceea ce le spun altii si sa creada ca altii le vor rezolva problemele/ provocarile. Prin Reiki capatam un instrument de lucru prin care ne imputernicim sa devenim stapanii propriei noastre vieti si sa participam activ in propria noastra viata.

Reiki fiind o vibratie de Iubire si Lumina din Univers, practica sa este fara limitari, interdictii, lucruri ascunse sau dogme, iar prin asta ne sustine sa devenim oameni liberi de limitari, sa ne folosim de intuitie si creativitate, sa ne ascultam vocea interioara, sa regasim puterea interioara, increderea si speranta.

Etica Reiki se bazeaza pe simplitate, modestie, compasiune si respect iar cei care inteleg ca Universul functioneaza dupa principii clare, simple si naturale se vor regasi in practica acestei tehnici. In practica Reiki energia este atrasa si nu dirijata, astfel este non-agresiva si non-invaziva. Etica Reiki sublinieaza ideea de neimplicare a egoului nostrum/ de nedirijare/ neinformatizare a energiei; este necesar sa invatam sa fim canale curate pentru Iubirea Universala. In practica Reiki sunt inutile tehnicile de protectie energetica. In contextul in care suntem constienti ca atragem acele lucruri/ vibratii care sunt in rezonanta cu ceea ce emitem si avand in vedere ca Reiki este energia Iubirii, este fara sens sa facem protectii. Doar in practicile invazive energetic & mental este necesara protectia, dar acestea nu au legatura cu Reiki autentic. Atunci cand cineva practica Reiki (indiferent ca este la gradul I sau de profesor Reiki) prin armonia interioara, prin aura sa, prin Reiki= energia Iubirii Universale, are toata protectia de care are nevoie.

Astazi avem acces la o cantitate mare de informatii si cercetari despre semnificatia energiei, a campurilor energetice, a constiintei. Partea logica a mintii noastre cauta in permanenta confirmari, se simte confortabil cand poate ”da vina” in exterior si nu isi recunoaste limitele. Raspunsul meu catre cei care inca mai cred doar in egoul lor si in rezultatele implicarii lor mentale este acelasi pe care fizicianul Niels Bohr i-a dat-o lui Einstein: "Nu spune divinitatii ce sa faca". Reiki este o vibratie care are posibilitatea / probabilitatea de a se manifesta atunci cand renuntam la dorinta noastra de a controla si de a impune. Trebuie sa avem incredere ca Universul stie ce are de facut si cunoaste nevoile noastre in toate aspectele, astfel, daca cerem ajutor prin Reiki si ii permitem sa ne ajute, vom avea o viata armonioasa.

Reiki este una dintre practicile frumoase la care putem apela. Omul modern rupt de esenta proprie, de natura si de Univers are nevoie de instrumente concrete prin care sa-si restabileasca rezonanta cu Universul astfel incat ceea ce creaza in viata sa-i aduca sanatate, implinire, armonie si fericire.


Simon Enikő
profesor Reiki & trainer & coach
www.lifecoaching.com.ro
www.reikiusui.ro

Practic Reiki metoda Usui Shiki Ryoho de 24 de ani, am participat la stagii de formare in Reiki inclusiv in Japonia, iar experienta in Reiki se bazeaza pe o activitate de voluntariat de 5.200 ore Reiki pe beneficiari. Am pastrat calea simpla si naturala a tehnicii Reiki, fara sa introduc inventii personale si fara sa amestec diferite metode. Singura schimbare adusa cursurilor Usui Shiki Ryoho a fost intoarcerea la esentele si radacinile Reiki prin introducerea in practica Reiki a exercitiilor japoneze invatate de la maestrul Fodor Gyorgy (HU), reconfirmate apoi de catre Doi sensei la conferinta Dento Reiki din Madrid (2015) si la pregatirea din Japonia (2015). Sunt membru fondator, mentor si profesor Reiki la Asociatia Reiki Usui®.

Membru in The Reiki Association din UK https://www.reikiassociation.net/blog.php?user=6256&blogentry_id=367
Diplomele/ Certificarile in Reiki http://lifecoaching.com.ro/ro/reiki/18.

Sponsorizate
reiki terapii alternative usui
Reiki

Totul despre Reiki

Reiki este o tehnica holistica neinvaziva ce permite receptarea si transmisia energiei vitale…
Reiki

Ce este Reiki?

Iata cateva dintre definitiile date, de-a lungul timpului, acestui sistem: Tehnica de vindecare…
reiki universul
Reiki

Reiki. Universul te iubeşte

Va invit sa descoperiti o metoda naturala si practica pentru cresterea nivelului de vitalitate,…

Citeste mai departe

Medicina clasica

In spijinul persoanelor cu dizabilitati din Sectorul 4

7.800 de persoane cu dizabilități din Sectorul 4 își pot reînnoi certificatele…
Poveste de învingător. Medicul născut la 7 luni care recuperează bebelușii prematuri
Medicina clasica

Poveste de invingator. Medicul nascut la 7 luni care recupereaza bebelusii prematuri

Venita pe lume cu handicap si cantarind doar 1.600 de grame, doctorita Liliana…
Sănătatea femelior: anexita nu trebuie ignorată!
Medicina clasica

Sanatatea femelior: anexita nu trebuie ignorata!

Netratata sau tratata incorect, poate duce la infertilitate. Incidenta…
Soluţii antisforăit: ce funcţionează cu adevărat şi ce nu
Medicina clasica

Solutii antisforait: ce functioneaza cu adevarat si ce nu

Sforaitul nu mai este considerat de nimeni o problema minora, o neplacere…