autism Bihor

 

Asociația S.O.S. Autism Bihor s-a înființat în anul 2007 la inițiativa unui grup de părinți care au dorit să ofere o viață mai bună copiilor, prin organizarea de activități de recuperare care lipseau cu desăvârșire la acea perioadă în orașul nostru.

ASBIHOR


În prezent din asociație fac parte 30 de familii care au copii și tineri dignosticați cu tulburare din spectru autist.


Odată cu trecerea anilor activitățile noastre s-au diversificat astfel că pe lângă terapiile specifice recuperării am reușit să organizăm evenimente de conștientizare și de sensibilizare a opiniei publice locale precum și a oficialităților din orașul nostru.

AsBihor


În anul 2015 luna octombrie, cu sprijinul Primăriei Oradea am obținut un spațiu, pe care ulterior l-am renovat și compartimentat conform cerințelor necesare pentru a obține licența de funcționare. Spațiul a fost în totalitate amenajat din fondurile strânse de-a lungul anilor din evenimentele caritabile pe care asociația le-a organizat.

 BIHOR

Centrul de zi pentru persoane cu dizabilități S.O.S. Autism Bihor se adresează tinerilor ieșiți din sistemul educațional public oferindu-le un program zilnic de activități specifice vârstei și posibilităților lor de adaptare. Centrul de zi deservește persoanele adulte diagnosticate cu TSA din jud. Bihor. Acesta este fără personalitate juridică și funcționează în structura Asociației S.O.S. Autism Bihor, acreditată ca furnizor de servicii sociale din anul 2016, având licență de funcționare cu seria LF 0001204, valabilă până în anul 2026. Centrul de zi are program de minim 40 ore pe săptămână, maxim 8 ore pe zi, capacitatea centrului fiind de 25 beneficiari pe zi.

Citeste mai departe

psihoterapie varstnici
Medicina clasica

Batranetea nu este o boala

Batraneatea nu este o boala. Este doar o noua ipostaza a trupului, a mintii, a…
Medicina clasica

„EXCESUL DE GLUCOZĂ” SI RADICALII LIBERI: MECANISME, MITURI SI REALITĂŢI

Este uşor să auzi vorbindu-se despre „glucoză în exces” şi să te gândeşti…
Poveste de învingător. Medicul născut la 7 luni care recuperează bebelușii prematuri
Medicina clasica

Poveste de invingator. Medicul nascut la 7 luni care recupereaza bebelusii prematuri

Venita pe lume cu handicap si cantarind doar 1.600 de grame, doctorita Liliana…
Sănătatea femelior: anexita nu trebuie ignorată!
Medicina clasica

Sanatatea femelior: anexita nu trebuie ignorata!

Netratata sau tratata incorect, poate duce la infertilitate. Incidenta…