Psihoterapia depresiei pentru adulti la Cabinet Psiholog Bucuresti

Psihoterapia depresiei presupune, pentru a intelege mai bine aceasta tulburare, o scurta descriere a conceptului de depresie.

Depresia este o tulburare caracterizata prin dispozitie trista, pierderea interesului, a placerii, aparitia si persistarea unor idei de vinovatie, deseori insotite de idei de autodepreciere, tulburari de somn, tulburari de apetit alimentar, nivel scazut energetic, probleme de concentrare. La venirea in cabinet pentru psihoterapia depresiei, cele mai multe persoane prezentau inclusiv o slabiciune generala, ca si cum resursele interioare ale organismului ar fi epuizate, asociata cu o lipsa a motivatiei.

Lucruri care pana mai ieri ii faceau placere, nu mai prezinta nici o atractie; actiuni pe care indeobste le executa fara nici o problema par pe zi ce trece din ce in ce mai dificil de intreprins. Aproape toate initiativele dispar, lipsa motivatiei conducand la amanarea majoritatii proiectelor aflate in derulare si chiar la incetarea lor. Intalnirile cu prietenii se raresc, discutiile cu acestia devin oarecum monotone, sterile, lipsite de consistenta bucuriei contactului social. Incet, incet, culorile vietii devin cenusii.

Conform informatiilor furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, depresia este o boala extrem de frecventa, afactand aproximativ 121 de milioane de oameni in intreaga lume. Prevalenta acestei tulburari este inalta: una din sapte persoane va suferi un episod depresiv pe parcursul vietii, ceea ce face psihoterapia depresiei extrem de utila.

Acest miniatural tablou al depresiei este expus cititorului pentru a-i atrage atentia asupra unui aspect anume: familia si prietenii reprezinta un suport deosebit de important in procesul terapeutic, dar nu pot substitui psihoterapeutul.

Secretul reusitei consta in colaborarea dintre acestia, psihiatru, psihoterapeut si, fireste, cel aflat in suferinta,acesta fiind actorul principal, cel care isi va asuma rolul vietii sale: rolul unui om normal, care traieste normal, care iubeste si este iubit, un om care isi traieste viata bucurandu-se de ea, zi de zi, ceas de ceas, clipa de clipa. Ca oricare om... mai mult

 

Sponsorizate
Psihoterapie adulti Bucuresti
Psihoterapie adulti Bucuresti

Psihoterapie individuala adulti Bucuresti

Ce motive ne aduc la cabinetul de psihoterapie individuala pentru adulti Bucuresti Psihoterapie…
Psihoterapie adulti Bucuresti

Psihoterapia individuala adulti online in…

Psihoterapia individuala adulti online in perioada Coronavirus Psihoterapia individuala pentru…

Citeste mai departe

viziera Neo
Medicina clasica

Cum ne protejam copiii la scoala si in terapie - viziera Neo

Cu totii ne gandim cum sa ne protejam cat mai bine copiii, mai ales in aceasta…
Poveste de învingător. Medicul născut la 7 luni care recuperează bebelușii prematuri
Medicina clasica

Poveste de invingator. Medicul nascut la 7 luni care recupereaza bebelusii prematuri

Venita pe lume cu handicap si cantarind doar 1.600 de grame, doctorita Liliana…
Sănătatea femelior: anexita nu trebuie ignorată!
Medicina clasica

Sanatatea femelior: anexita nu trebuie ignorata!

Netratata sau tratata incorect, poate duce la infertilitate. Incidenta…
Soluţii antisforăit: ce funcţionează cu adevărat şi ce nu
Medicina clasica

Solutii antisforait: ce functioneaza cu adevarat si ce nu

Sforaitul nu mai este considerat de nimeni o problema minora, o neplacere…