Psihoterapie adulti Bucuresti

Ce motive ne aduc la cabinetul de psihoterapie individuala pentru adulti Bucuresti

Psihoterapie individuala adulti Bucuresti. Ca adulti, ne putem confrunta uneori cu situatii care necesita prezenta in cabinetul de psihoterapie. In viata fiecaruia dintre noi pot aparea momente de tristete, anxietate, nemultumire, momente in care ne simtim blocati sau cu nervii intinsi la maxim… Simtim cum ceva se intampla, cum incepem sa pierdem acel sentiment de incredere in noi, siguranta de zi cu zi parca se subrezeste cu fiecare oftat al nostru, suntem din ce in ce mai irascibili sau mai deprimati, ajungand sa fim ingrijorati si sa ne punem intrebari asupra sanatatii noastre.

Daca traversam o perioada asemanatoare, iar spijinul familiei sau al prietenilor ne-a lipsit ori nu ne-a fost de folos, cel mai bine ar fi sa apelam la servicii profesioniste. La psihoterapie individuala pentru adulti.

Un psiholog ne poate acorda intotdeauna un ajutor calificat, intr-o maniera profesionista si intr-un mod discret, iar in cadrul sedintelor de psihoterapie pentru adulti vom invata cum putem face fata momentelor dificile pe care le traversam, cum sa infruntam stresul si sa gestionam situatiile conflictuale.

Psihoterapie individuala pentru adulti in Bucuresti

In cadrul psihoterapiei individuale pentru adulti, persoana care solicita serviciile unui psiholog nu este privita ca un pacient, precum in medicina clasica, raporturile dintre solicitant si psihoterapeut fiind de egalitate si colaborare, spre deosebire de relatia medic-pacient unde pozitia medicului este preponderant dominanta si autoritara.

Astfel, relatia psihoterapeutica vizeaza statutul de om al solicitantului in integralitatea lui, raporturile dintre acesta si psihoterapeut urmarind optimizarea si consolidarea specifica pe multiple nivele: afectiv, cognitiv, comportamental, corporal si chiar spiritual.

Relatia terapeutica dintre psiholog si client

Securitatea si confidentialitatea sunt reperele profesionalismului sub care se desfasoara fiecare sedinta de psihoterapie individuala pentru adulti.

Intalnirea cu psihoterapeutul se constituie intr-un moment benefic de regasire interioara, departe de scena cotidianului, intr-un cadru adecvat, intr-o maniera care sa-ti faciliteze redescoperirea propriei valori.

Pe parcursul sedintelor de psihoterapie individuala pentru adulti ambii parteneri vor juca un rol activ in procesul de optimizare, implicarea in relatia terapeutica devenind mai mult decat o simpla relationare – un veritabil barometru al propriei existente.

Astfel, vei putea relationa cu psihoterapeutul asa cum vrei tu, poti sa razi sau sa plangi, poti sa te exprimi in voie, fara teama de a fi judecat sau etichetat, poti formula opinii fara riscul de a fi criticat sau luat peste picior.

Interventii psihoterapeutice

O psihoterapie pentru adulti apeleaza la tehnici specifice, neinvazive, adaptabile oricarui tip de personalitate, avand rezultate deosebit de bune in:

Depresie
Anxietate
Atac de panica
Insomnii
Fobii
Stres
Traume
Abuz de substante
Tulburari de alimentatie
Dificultati de comunicare, relationare, adaptare
Interventii specifice pentru modificarea factorilor psihologici implicati în afectiuni psihosomatice:

Cum ne poate ajuta o psihoterapie individuala pentru adulti in Bucuresti?

Spre deosebire de terapia de grup, o psihoterapie individuala pentru adulti prezinta anumite caracteristici.

Pornind de la realitatea faptului ca fiecare individ este unic, psihoterapia individuala ne ajuta:

sa identificam noi solutii, adecvate personalitatii noastre
sa redimensionam problema reclamata abordand-o dintr-o perspectiva noua
sa descoperim si sa accesam propriile resurse interne
sa gestionam situatiile conflictuale

De cate ori va trebui sa vin la cabinet ?

Frecventa intalnirilor se va stabili de comun acord, de catre client si psiholog, la inceputul terapiei, timpul rezervat fiecarei sedinte fiind de 60 de minute.

Psihoterapie individuala online

Clientilor care nu se pot deplasa din varii motive (se afla in alt oras, alta tara, nu au timp suficient etc.) li se asigura suportul prin intermediul mediului online.

Cand se observa efectele psihoterapiei?

La inceperea sedintelor de psihoterapie individuala pentru adulti in cabinetul din Bucuresti se vor stabili obiectivele urmarite, acestea rezultand atat din discutiile preliminare, cat si din administrarea de chestionare si teste care vor evidentia particularitatile fiecarui caz in parte.

Efectele psihoterapiei vor fi observabile in functie de gravitatea problemei reclamate si de gradul de implicare al clientului in actul terapeutic.

Este necesar ca timpul afectat terapiei sa fie unul rezonabil; chiar daca se pot observa imbunatatiri relevante inca de la primele intalniri, se recomanda continuarea sedintelor pana la disparitia completa a simptomelor, insistandu-se pe dezvoltarea unor mecanisme de adaptare optime.

In cabinetul de psihologie din Bucuresti, in cadrul sedintelor de psihoterapie pentru adulti sustinute, vei invata cum poti face fata momentelor dificile pe care le traversezi.

Cabinet Psiholg Bucuresti - tel. 0724.870 300

Sponsorizate
Psihoterapie adulti Bucuresti

Psihoterapia individuala adulti online in…

Psihoterapia individuala adulti online in perioada Coronavirus Psihoterapia individuala pentru…
Psihoterapie adulti Bucuresti

Psihoterapia depresiei pentru adulti la Cabinet…

Psihoterapia depresiei pentru adulti la Cabinet Psiholog Bucuresti Psihoterapia depresiei…

Citeste mai departe

viziera Neo
Medicina clasica

Cum ne protejam copiii la scoala si in terapie - viziera Neo

Cu totii ne gandim cum sa ne protejam cat mai bine copiii, mai ales in aceasta…
Poveste de învingător. Medicul născut la 7 luni care recuperează bebelușii prematuri
Medicina clasica

Poveste de invingator. Medicul nascut la 7 luni care recupereaza bebelusii prematuri

Venita pe lume cu handicap si cantarind doar 1.600 de grame, doctorita Liliana…
Sănătatea femelior: anexita nu trebuie ignorată!
Medicina clasica

Sanatatea femelior: anexita nu trebuie ignorata!

Netratata sau tratata incorect, poate duce la infertilitate. Incidenta…
Soluţii antisforăit: ce funcţionează cu adevărat şi ce nu
Medicina clasica

Solutii antisforait: ce functioneaza cu adevarat si ce nu

Sforaitul nu mai este considerat de nimeni o problema minora, o neplacere…